Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Krisztus felsőbbrendűsége
  2023-10-09 22:54:03, hétfő
 
  Krisztus felsőbbrendűsége

Ó, hogy a feltámadt, élő Krisztus ezért eljöjjön hozzánk (még most is) az ő Lelke által és az ő szaván keresztül, és kinyilatkoztassa nekünk:

istenségének felsőbbrendűségét, aki az Atya Istennel minden tulajdonságában egyenlő - dicsőségének ragyogását és természetének pontos lenyomatát, végtelenségét, határtalanságát minden kiválóságában.

az ő örökkévalóságának felsőbbrendűségét, amely az ember elméjét felrobbantja attól a kifürkészhetetlen gondolattól, hogy Krisztusnak soha nem volt kezdete, hanem egyszerűen mindig is volt; puszta, abszolút valóság, míg az egész világegyetem törékeny, esetleges, mint egy árnyék az ő mindent meghatározó, örökké létező lényegéhez képest.

az ő soha nem változó állandóságának felsőbbrendűségét minden erényében, minden jellemében és minden elkötelezettségében - ugyanaz tegnap, ma és mindörökké.

tudásának felsőbbrendűségét, amelyhez képest a Kongresszusi Könyvtár egy gyufásdobozra hasonlít, és az interneten található összes információ egy 1940-es évekbeli kis parasztalmanachhoz, a kvantumfizika - és minden, amiről Stephen Hawking valaha is álmodott - pedig egy első osztályos olvasókönyvhöz hasonlít.

bölcsességének felsőbbrendűségét, amelyet soha semmilyen bonyodalom nem zavart meg, és amely soha nem kért tanácsot a legbölcsebb emberektől.

az ő hatalmának felsőbbrendűségét az ég, a föld és a pokol felett, akinek engedélye nélkül egyetlen ember és egyetlen démon sem mozdulhat egy centimétert sem, aki megváltoztatja az időket és az évszakokat, királyokat távolít el és királyokat állít fel; akarata szerint cselekszik az ég seregeivel és a föld lakóival; így senki sem állíthatja meg a kezét, és senki sem mondhatja neki: "Mit tettél?".

gondviselésének felsőbbrendűségét, amely nélkül egyetlen madár sem esik a földre az Amazonas-erdő legtávolabbi zugaiban, vagy egyetlen hajszál sem válik feketévé vagy fehérré.

az ő szavának felsőbbrendűségét, amely pillanatról pillanatra fenntartja a világegyetemet, és életben tartja az összes molekulát, atomot és szubatomi világot, amelyről eddig még csak nem is álmodtunk.

az ő hatalmának felsőbbrendűségét, aki a vízen járt, megtisztította a leprásokat és meggyógyította a bénákat, kinyitotta a vakok szemét, hallásra bírta a süketeket, megszüntette a viharokat és feltámasztotta a halottakat, egyetlen szóval vagy akár csak egy gondolattal.

az ő tisztaságának felsőbbrendűségét, aki soha nem vétkezett, vagy hogy egyetlen ezredmásodpercnyi rossz magatartása vagy gonosz, buja gondolata sem volt soha.

megbízhatóságának felsőbbrendűségét, aki soha nem szegi meg a szavát, és nem hagyja, hogy egyetlen ígérete is a földre hulljon.

igazságosságának felsőbbrendűségét, aki a világegyetemben minden erkölcsi elszámolást a maga idejében, a kereszten vagy a pokolban fog rendezni.

türelmének felsőbbrendűségét, aki évtizedekig tűri tompaságunkat; és visszatartja végső ítéletét ezen a földön és a világon, hogy sokan megbánják bűneiket.

az ő szuverén, szolgai engedelmességének felsőbbrendűségét, aki tökéletesen megtartotta Atyja parancsolatait, majd önként vállalta a kereszt kínzó fájdalmát.

az ő szelídségének, alázatosságának és gyengédségének felsőbbrendűségét, amely nem töri meg a megtört nádszálat, és nem oltja el a parázsló kanócot.

haragjának felsőbbrendűségét, amely egy napon olyan hevességgel fog kirobbanni e világ ellen, hogy az emberek a sziklák és a hegyek után kiáltanak majd, hogy inkább zúzzák össze őket, minthogy szembenézzenek a Bárány haragjával.

az ő kegyelmének felsőbbrendűségét, amely életet ad a lelkileg halott lázadóknak, és hitet ébreszt a pokolba zárt Isten-gyűlölőkben, és megigazítja az istenteleneket az ő igazságosságával.

szeretetének felsőbbrendűségét, aki készségesen meghalt értünk, már akkor, amikor még bűnösök voltunk, és felszabadít minket arra az egyre növekvő örömre, hogy örökké dicsőítsük őt.

az ő saját kimeríthetetlen örömének felsőbbrendűségét a Szentháromság közösségében, azt a végtelen erőt és energiát, amely az egész világegyetemet létrehozta, és amely egy napon minden küzdő szent öröksége lesz.

És ha meg is engedné, hogy így ismerjük meg őt, az csak a felsőbbrendűségének a pereme lenne. Az idő nem tud beszélni szigorúságának, legyőzhetetlenségének, méltóságának, egyszerűségének, bonyolultságának, határozottságának, nyugalmának, mélységének és bátorságának felsőbbrendűségéről. Ha van valami csodálatra méltó, ha van valami dicséretre méltó bárhol a világegyetemben, akkor az Jézus Krisztusban összegződik mindenekfelett.

Ő mindenben csodálatra méltó módon mindenek felett áll:

a galaxisok és a végtelen űr felett.

a Föld felett a Mount Everest csúcsától 29 000 láb magasan a Csendes-óceán fenekéig, 36 000 láb mélyen a Mariana-árokig.

Minden növény és állat fölött, a békés kék bálnától a mikroszkopikus gyilkos vírusokig.

a Föld minden időjárása és mozgása felett: hurrikánok, tornádók, monszunok, földrengések, lavinák, áradások, hó, eső, havas eső, hóesés.

minden kémiai folyamat felett, amely gyógyít és pusztít: rák, AIDS, malária, influenza, az antibiotikumok és ezernyi gyógyító gyógyszer működése felett.

Ő minden ország, minden kormány és minden hadsereg felett áll

az Al-Kaida és minden terrorista, emberrablás, öngyilkos merénylet és lefejezés felett.

bin Ladin és al-Zarqawi felett.

minden iráni, orosz vagy észak-koreai nukleáris fenyegetés felett.

Ő minden politika és választás felett áll.

minden média, hír, szórakozás, sport és szabadidő felett.

és minden oktatás és egyetem és tudomány és kutatás felett.

és minden üzlet és pénzügy és ipar és gyártás és szállítás felett.

és minden internet és információs rendszer felett.

John Piper
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Címkék: felsőbbrendűsége, bonyolultságának, igazságosságának, igazságosságával, kinyilatkoztassa, világegyetemben, határtalanságát, alázatosságának, kimeríthetetlen, gondviselésének, tulajdonságában, egyszerűségének, világegyetemet, megtisztította, gyengédségének, szembenézzenek, olvasókönyvhöz, bölcsességének, meggyógyította, istenteleneket, parancsolatait, mikroszkopikus, szigorúságának, feltámasztotta, megváltoztatja, antibiotikumok, mindenekfelett, állandóságának, tompaságunkat, kiválóságában, szentháromság, végtelenségét, természetének, szelídségének, gyufásdobozra, tisztaságának, ember elméjét, kifürkészhetetlen gondolattól, egész világegyetem, gyufásdobozra hasonlít, interneten található, 1940-es évekbeli, első osztályos, legbölcsebb emberektől, pokol felett, föld lakóival, összes molekulát, vízen járt, vakok szemét, földre hulljon, világegyetemben minden, maga idejében, Atya Istennel, Kongresszusi Könyvtár, Stephen Hawking, Jézus Krisztusban, Mount Everest, John Piper,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Semmit ne higgy el  Környezetvédelem  A keserű igazság  Egyszerűen  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Egyszerűen  William Shakespeare idézet  Semmit ne higgy el  Volt egy...  Gaál Viktor gondolata  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Gaál Viktor gondolata  Föld napja április 22  Ha így haladunk...  Viharban csak az a fa marad ál...  Föld napja április 22  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Életművészet  Beney Zsuzsa - Sirató  Az embernek a társa: hiányzik.  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Alvó cica  Föld napja április 22  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Viharban csak az a fa marad ál...  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Alakot vált...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  György napra  Az idő elsodorja létezésünk  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Bizonyos kulturális szint nélk...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Bella István: Zsoltár  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Emlék  Emlék  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Föld napja április 22  A Gömb 
Bejegyzés Címkék
ember elméjét, kifürkészhetetlen gondolattól, egész világegyetem, gyufásdobozra hasonlít, interneten található, 1940-es évekbeli, első osztályos, legbölcsebb emberektől, pokol felett, föld lakóival, összes molekulát, vízen járt, vakok szemét, földre hulljon, világegyetemben minden, maga idejében, kereszten vagy, kereszt kínzó, megtört nádszálat, parázsló kanócot, napon olyan, hegyek után, lelkileg halott, pokolba zárt, egyre növekvő, végtelen erőt, egész világegyetemet, napon minden, pereme lenne, mikroszkopikus gyilkos, felsőbbrendűsége, bonyolultságának, igazságosságának, igazságosságával, kinyilatkoztassa, világegyetemben, határtalanságát, alázatosságának, kimeríthetetlen, gondviselésének, tulajdonságában, egyszerűségének, világegyetemet, megtisztította, gyengédségének, szembenézzenek, olvasókönyvhöz, bölcsességének, meggyógyította, istenteleneket, parancsolatait, mikroszkopikus, szigorúságának, feltámasztotta, megváltoztatja, antibiotikumok, mindenekfelett, állandóságának, tompaságunkat, kiválóságában, szentháromság, végtelenségét, természetének, szelídségének, gyufásdobozra, tisztaságának, kvantumfizika, földrengések, istenségének, megszüntette, visszatartja, közösségében, legtávolabbi, kongresszusi, világegyetem, bátorságának, szeretetének, dicsőségének, felrobbantja, méltóságának, megtartotta, hevességgel, készségesen, tökéletesen, felszabadít, gyűlölőkben, megigazítja, kegyelmének, összegződik, magatartása, elszámolást, pillanatról, gondolattal, meghatározó, emberrablás, centimétert, krisztusnak, gondolattól, évtizedekig, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6921
  • e Hét: 40697
  • e Hónap: 70009
  • e Év: 257811
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.